Slovenčina
Objednávky nad 25€ - doprava ZADARMO!

Bratislavský guláš (130g), knedle

3,50 €
S DPH
Množstvo

Ingrediencie: 

Bračové pliecko 

Cibuľa 

Cesnak 

Mletá červená paprika 

Paradajkový pretlak 

Lečo 

Cukor 

Gulášové korenie 

Rasca

Soľ 

Voda 

Polohrubá múka 

Vajce 

Mlieko 

Droždie 

Postup: 

Cibuľu orestujeme do stredne hneda, pridáme pokrájane mäsko. Keď sa mäsko zatiahne a trocha opraží pridáme soľ, rascu a ešte chvíľku restujeme. Potom pridáme paradajkový pretlak a kryštálový cukor. Keď to trocha zhustne pridáme cesnak, guľášové korenie a mletú červenú papriku. Zalejeme vriacou vodou a pridáme lečo a dusíme. Knedľa: Pripravíme si klasicky kvások, do 3dcl mlieka dáme lyžicu cukru a vsypeme 5g sušeného droždia. Odložíme na chvíľu na teplé miesto. Zatiaľ si preosejeme múku, pridáme troška soli a vajíčko. Keď je kvások hotový pridáme ho k múke a miesime, miesime. Keď sa vám bude cesto trocha lepiť podsypeme si ho troškou hladkej múky. Keď je cestíčko pekne vymiesené necháme ho 45 min. pekne oddychovať na teplom mieste. Po uplynutí tejto doby si cestíčko ešte zľahka premiesime urobíme jeden veľký "šúľok" ktorý si rozdelíme na polovicu. Každú polovicu ešte vytvarujeme do tvaru knedle a necháme ich ešte asi 15 min. podkysnúť. Zatiaľ si pripravíme do hrnca vodu a knedle paríme asi 25 min.

9999 položky

Tabuľka dát

Alergény
Horčica a výrobky z nej
Mlieko a výrobky z neho, vrátane laktózy
Obilniny obsahujúce lepok (t.j. pšenica, raž, jačmeň, ovos, špalda, kamut) a výrobky z nich
Zeler a výrobky z neho
Tagy
Hovädzie