Zemiakový prívarok s fašírkou, chlieb
Ingrediencie:
Zemiaky
Kyslá smotana
Hladká múka
Bobkové listy
Cukor
Soľ
Ocot
Mleté bravčové mäso
Rožky
Vajce
Cibuľa
Cesnak
Mleté čierne korenie
Mletá červená paprika
Strúhanka
Olej
Postup:
Zemiaky si očistíme, nakrájame a zalejeme vodou. Osolíme a dáme variť spolu s bobkovým listom a čiernym korením. Keď zemiaky zmäknú pridáme k nim múku rozmiešanú v smotane. Necháme chvíľku povariť a nakoniec pridáme ocot a cukor podla chuti. Presúvame sa na fašírky. Prvý krok je mäso, cibuľa a cesnak, ktoré si pomelieme na jemno v mlynčeku na mäso. Poriadne premiešame a pridáme namočené a vyžmýkané rožky spolu s vajíčkom. Ochutíme soľou, paprikou, čiernym korením a dobre premiešame. Následne to zahustíme trochou strúhanky. Zmes vytvaruje do tvaru fašírok, ktoré obalíme v strúhanke a potom vypražíme na rozpálenom oleji.
Tabuľka dát
- Alergény
- Mlieko a výrobky z neho, vrátane laktózy
Obilniny obsahujúce lepok (t.j. pšenica, raž, jačmeň, ovos, špalda, kamut) a výrobky z nich