Tökfőzelék sertéspörköltel, kenyér
Ingrediencie:
Bravčové mäso
Cibuľa
Mletá červená paprika
Bobkový list
Mleté čierne korenie
Soľ
Voda
Olej
Tekvica
Ocot
Kopor
Hladká múka
Smotana na šľahanie
Celé čierne korenie
Postup:
Mäso pokrájame na menšie kúsky. Nakrájanú cibuľu speníme na oleji, osolíme, pridáme mäso, mleté čierne korenie, bobkový list. Po chvíľke miešania pridáme 2 PL mletej červenej papriky. Premiešame a hneď podlejeme vodou, aby paprika nezhorkla. Dusíme domäkka. Ak bude treba, počas varenia pridáme vodu. Tekvicový prívarok: Tekvicu očistíme a nastrúhame, prípadne použijeme už nastrúhanú mrazenú. V hrnci na oleji speníme cibuľu nakrájanú na tenké pásy, pridáme tekvicu, celé čierne korenie, bobkový list, soľ , chvíľku podusíme, podlejeme vodou a pridáme 3 lyžice octu. Varíme asi 15 minút. Potom k tekvici pridáme nasekaný kôpor, prevaríme a stiahneme na mierny oheň. Smotanu zmiešame s múkou a vmiešame do tekvice. Prevaríme za stáleho miešania a vypneme.
Tabuľka dát
- Alergény
- Mlieko a výrobky z neho, vrátane laktózy
Obilniny obsahujúce lepok (t.j. pšenica, raž, jačmeň, ovos, špalda, kamut) a výrobky z nich