Kuracie Kung Pao (130g), ryža
Ingrediencie:
Kuracie mäso
Arašidy
Olej
Cesnak
Červena a zelená paprika
Zeler
Zázvor
Kukuričný škrob
Ryžové víno
Sójová omáčka
Cukor
Ocot
Postup:
Umyté kuracie mäsko si osušíme, nakrájame na menšie kocky a naložíme do marinády. Ideálne je, ak takto naložené mäsko pripravíme deň vopred. Ak máme menej času, stačí 30 minút pred začiatkom varenia. Kým je mäsko naložené, pripravíme si omáčku. Všetky ingrediencie dobre vymiešame v miske a odložíme do chladu, aby sa chute prepojili. Na rozpálenom oleji prudko opečieme naložené mäso. Orestované mäso vyberieme a dáme bokom. V tej istej panvici začneme opekať zázvor, cesnak a na kúsky nakrájanú papriku a zeler. Po chvíľke restovania pridáme aj očistené chilli papričky a arašidy. Do rozpálenej panvice pridáme opäť mäso a všetko zalejeme pripravenou omáčkou. Za stáleho miešania dusíme, kým mäsko nezmäkne.
Tabuľka dát
- Alergény
- Orechy, ktorými sú mandle, lieskové orechy, vlašské orechy, kešu, pekanové orechy, para orechy, pistácie, makadamové orechy a queenslandské orechy a výrobky z nich
Zeler a výrobky z neho