Francúzske zemiaky, kyslé uhorky
Ingrediencie:
Zemiaky
Soľ
Mleté čierne korenie
Olej
Saláma
Vajce
Tvrdý syr
Kyslá smotana
Klobása
Slanina
Postup:
Očistené umyté a osušené nové zemiaky nakrájame na tenké kolieska do misy. Osolíme, posypeme mletým korením a polejeme olejom. Premiešame a polovicu dáme do stredne veľkého hlbšieho plechu, alebo do pekáča. Na zemiaky rozložíme ošúpanú na tenké kolieska nakrájanú salámu a na ňu dáme 6 na tvrdo uvarených vajec nakrájaných tiež na kolieska. Posypeme polovicou syra. Môžeme podľa chuti pridať aj slaninu a klobásu. Druhú polovicu zemiakov poukladáme na vrch. Smotanu rozmiešame s 4 vajcami, tým polejeme zemiaky. Poriadne pritlačíme, aby sa dobre spojili. Na vrch nasypeme druhú polovicu syra. Vložíme do rúry a pečieme na 180 stupňov asi hodinu.
Tabuľka dát
- Alergény
- Mlieko a výrobky z neho, vrátane laktózy
Vajcia a výrobky z nich - Tagy
- Bravčové