Slovenčina
Objednávky nad 25€ - doprava ZADARMO!

Francúzske zemiaky, kyslé uhorky

3,50 €
S DPH
Množstvo

Ingrediencie: 

Zemiaky 

Soľ 

Mleté čierne korenie 

Olej 

Saláma 

Vajce 

Tvrdý syr 

Kyslá smotana 

Klobása 

Slanina 

Postup: 

Očistené umyté a osušené nové zemiaky nakrájame na tenké kolieska do misy. Osolíme, posypeme mletým korením a polejeme olejom. Premiešame a polovicu dáme do stredne veľkého hlbšieho plechu, alebo do pekáča. Na zemiaky rozložíme ošúpanú na tenké kolieska nakrájanú salámu a na ňu dáme 6 na tvrdo uvarených vajec nakrájaných tiež na kolieska. Posypeme polovicou syra. Môžeme podľa chuti pridať aj slaninu a klobásu. Druhú polovicu zemiakov poukladáme na vrch. Smotanu rozmiešame s 4 vajcami, tým polejeme zemiaky. Poriadne pritlačíme, aby sa dobre spojili. Na vrch nasypeme druhú polovicu syra. Vložíme do rúry a pečieme na 180 stupňov asi hodinu.

9992 položky
2021-03-22

Tabuľka dát

Alergény
Mlieko a výrobky z neho, vrátane laktózy
Vajcia a výrobky z nich
Tagy
Bravčové