Slovenčina
Objednávky nad 25€ - doprava ZADARMO!

Lasagne s mletým mäsom

3,50 €
S DPH
Množstvo

Ingrediencie: 

Hovädzie mäso mleté 

Cibuľa 

Cesnak 

Lúpané paradajky 

Paradajkový pretlak 

Soľ 

Oregano 

Bazalka 

Mlieko 

Maslo 

Olej 

Hladká múka 

Čierne mleté korenie 

Muškátový orech 

Lasagne 

Tvrdý syr 

Postup: 

Najskôr nasekáme očistenú cibuľu a na oleji ju orestujeme. Pridáme restovať mleté mäso a prelisovaný cesnak. Prudko restujeme, aby sa kúsky mäsa od seba oddelili, osolíme, ochutíme korením a potom pridáme lúpané drvené rajčiny, pretlak a teraz už pomalšie restujeme za občasného miešania asi 20 minút. Nakoniec pridáme čerstvé bylinky. Takto pripravené ragú môžete použiť aj na špagety alebo iné cestoviny. Medzitým čo sa pripravuje ragú, namočíme do studenej vody pláty lasagní. A pripravíme bešamel. Na miernom ohni rozpustíme v oleji maslo a nastrúhame kúsok muškátového orieška. Pridáme múku a za stáleho miešania postupne prilievame mlieko. Osolíme a pridáme korenie podľa chuti. Celú dobu miešame až sa nám vytvorí hladký krém. Ideme vrstviť. Ragú rozdelím na 4 časti a lasagne na 5 vrstiev. Na spodok zapekacej nádoby dáme pláty lasagní a na ne rozotrieme prvú časť ragú. Potrieme ju bešamelom a na túto vrstvu položíme ďalšie pláty lasagní. Takto pokračujeme, až všetko spotrebujeme. Vrchný plát tvoria lasagne potreté poslednou časťou bešamelu a posypané strúhaným syrom. Zapekaciu nádobu vložíme do rúry a lasagne s mletým mäsom pečieme na 170 stupňov asi 50 minút.

84 položky

Tabuľka dát

Alergény
Mlieko a výrobky z neho, vrátane laktózy
Obilniny obsahujúce lepok (t.j. pšenica, raž, jačmeň, ovos, špalda, kamut) a výrobky z nich
Tagy
Bravčové
Cestoviny