Lasagne s mletým mäsom
Ingrediencie:
Hovädzie mäso mleté
Cibuľa
Cesnak
Lúpané paradajky
Paradajkový pretlak
Soľ
Oregano
Bazalka
Mlieko
Maslo
Olej
Hladká múka
Čierne mleté korenie
Muškátový orech
Lasagne
Tvrdý syr
Postup:
Najskôr nasekáme očistenú cibuľu a na oleji ju orestujeme. Pridáme restovať mleté mäso a prelisovaný cesnak. Prudko restujeme, aby sa kúsky mäsa od seba oddelili, osolíme, ochutíme korením a potom pridáme lúpané drvené rajčiny, pretlak a teraz už pomalšie restujeme za občasného miešania asi 20 minút. Nakoniec pridáme čerstvé bylinky. Takto pripravené ragú môžete použiť aj na špagety alebo iné cestoviny. Medzitým čo sa pripravuje ragú, namočíme do studenej vody pláty lasagní. A pripravíme bešamel. Na miernom ohni rozpustíme v oleji maslo a nastrúhame kúsok muškátového orieška. Pridáme múku a za stáleho miešania postupne prilievame mlieko. Osolíme a pridáme korenie podľa chuti. Celú dobu miešame až sa nám vytvorí hladký krém. Ideme vrstviť. Ragú rozdelím na 4 časti a lasagne na 5 vrstiev. Na spodok zapekacej nádoby dáme pláty lasagní a na ne rozotrieme prvú časť ragú. Potrieme ju bešamelom a na túto vrstvu položíme ďalšie pláty lasagní. Takto pokračujeme, až všetko spotrebujeme. Vrchný plát tvoria lasagne potreté poslednou časťou bešamelu a posypané strúhaným syrom. Zapekaciu nádobu vložíme do rúry a lasagne s mletým mäsom pečieme na 170 stupňov asi 50 minút.
Tabuľka dát
- Alergény
- Mlieko a výrobky z neho, vrátane laktózy
Obilniny obsahujúce lepok (t.j. pšenica, raž, jačmeň, ovos, špalda, kamut) a výrobky z nich - Tagy
- Bravčové
Cestoviny