Dukátové buchtičky s vanilkovou polevou
3,50 €
S DPH
Ingrediencie:
Polohrubá múka
Droždie
Cukor
Mlieko
Vajce
Olej
Maslo
Soľ
Vaječný žltok
Vanilkový puding
Vanilkový cukor
Postup:
Do misky dáme múku, rozdrvené droždie s cukrom, zalejeme vlažným mliekom, zakryjeme a necháme nech sa vytvorí kvások. Potom pridáme vajcia, rozpustené maslo a soľ. Zamiesime cesto a misku zakryjeme, necháme vykysnúť. Cesto prepracujeme rukami a nakrájame na menšie diely. Vkladáme do pekáča vymastého olejom. Jednotlivé kúsky sa tiež snažíme pomastiť aby sa nelepili. Vložíme do rúry a pečieme do zhnednutia. Krém pripravíme tak že do hrnčeka dáme dáme variť mlieko s cukrom. V mlieku vymiešame vanilkový cukor s pudingom a žltkami a vlejeme do horúceho mlieka v hrnčeku. Krátko povaríme.
9994 položky
Tabuľka dát
- Alergény
- Mlieko a výrobky z neho, vrátane laktózy
Obilniny obsahujúce lepok (t.j. pšenica, raž, jačmeň, ovos, špalda, kamut) a výrobky z nich
Vajcia a výrobky z nich - Tagy
- Bezmäsité