Parené buchty plnené jahodovým džemom, čokoládová poleva
3,50 €
S DPH
Ingrediencie:
Polohrubá múka
Droždie
Mlieko
Cukor
Soľ
Lekvár
Kakao
Maslo
Postup:
Z teplého mlieka, cukru a droždia si urobíme kvások. Do kvásku pridáme múku a štipku soli. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť. Na pomúčenej doske rozvaľkáme cesto asi na hrúbku 1 cm. Pokrájame na rovnomerné štvorčeky. Na každý štvorček dáme lyžičku lekváru, ktorý zabalíme do cesta tak, aby vznikla buchta. Necháme prikryté ešte chvíľu podkysnúť. Buchty paríme asi 10 minút. Keď sú hotové, polejeme ich rozpusteným maslom, posypeme práškovým cukrom a kakaom.
9995 položky
Tabuľka dát
- Alergény
- Mlieko a výrobky z neho, vrátane laktózy
Obilniny obsahujúce lepok (t.j. pšenica, raž, jačmeň, ovos, špalda, kamut) a výrobky z nich - Tagy
- Bezmäsité