Tvarohový ryžový nákyp so slivkovým kompótom
3,50 €
S DPH
Ingrediencie:
Ryža
Mlieko
Práškový cukor
Maslo
Vanilínový cukor
Vajce
Postup:
Ryžu umyjeme a dáme do hrnca. Zalejeme polovicou mlieka a trošku osolíme. Počas varenia pravidelne premiešavame a dolievame mlieko. Keď sa "vyparí" ostane kaša. Ryža musí byť tesne pred dovarením / radšej trošku tvrdkavá než aby sa nerozvarila. Odstavíme a necháme trošku vychladnúť. Zapneme si rúru. Do ešte teplej kaše vmiešame maslo, žĺtky a všetok cukor. Dobre premiešame. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a pomaly vmiešame do zmesi. Nakoniec pridáme na kocky nakrájané zavárané broskyne (alebo iný kompót). Už teraz chutí fantasticky, ako mliečna ryža, a dá sa to zjesť aj neupečené. Celú zmes vylejeme do pekáča vymazaného maslom a vysypaného strúhankou.
9990 položky
Tabuľka dát
- Alergény
- Mlieko a výrobky z neho, vrátane laktózy
Vajcia a výrobky z nich - Tagy
- Bezmäsité