Slovenčina
Objednávky nad 25€ - doprava ZADARMO!

Tvarohový ryžový nákyp so slivkovým kompótom

3,50 €
S DPH
Množstvo

Ingrediencie: 

Ryža 

Mlieko 

Práškový cukor 

Maslo 

Vanilínový cukor 

Vajce 

Postup: 

Ryžu umyjeme a dáme do hrnca. Zalejeme polovicou mlieka a trošku osolíme. Počas varenia pravidelne premiešavame a dolievame mlieko. Keď sa "vyparí" ostane kaša. Ryža musí byť tesne pred dovarením / radšej trošku tvrdkavá než aby sa nerozvarila. Odstavíme a necháme trošku vychladnúť. Zapneme si rúru. Do ešte teplej kaše vmiešame maslo, žĺtky a všetok cukor. Dobre premiešame. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a pomaly vmiešame do zmesi. Nakoniec pridáme na kocky nakrájané zavárané broskyne (alebo iný kompót). Už teraz chutí fantasticky, ako mliečna ryža, a dá sa to zjesť aj neupečené. Celú zmes vylejeme do pekáča vymazaného maslom a vysypaného strúhankou.

 

9990 položky

Tabuľka dát

Alergény
Mlieko a výrobky z neho, vrátane laktózy
Vajcia a výrobky z nich
Tagy
Bezmäsité