Šomlovské halušky
Ingrediencie:
Vajce
Práškový cukor
Polohrubá múka
Kypriaci prášok
Orechy
Kakao
Mlieko
Zlatý klas
Cukor
Voda
Rum
Čokoláda
Hrozienka
Šľahačka
Postup:
Ako prvé si pripravíme rumovú polevu: Cukor necháme skaramelizovať a zalejeme to vodou a rumom. Keď sa karamel roztopí pridáme ešte do teplej polevy hrozienka a necháme odstáť. Upečieme si tri druhy piškótového cesta na malom plechu a uvaríme si pudingovú plnku. Následne už len vrstvíme vanilkové cesto, polejeme ho rumovou polevou s hrozienkami, posypeme sekanými orechmi a polejeme pudingom. Na vanilkové cesto uložíme kakaové cesto a postup opakujeme. Rovnako to urobíme s posledným orechovým cestom. Všetko to uložíme najlepšie na noc do chladničky, aby cestá poriadne nasiakli polevami. Následne už podávame v miskách, do ktorých šomloi halušky dávame lyžicou a ozdobíme ich šľahačkou a čokoládou.
Tabuľka dát
- Alergény
- Mlieko a výrobky z neho, vrátane laktózy
Obilniny obsahujúce lepok (t.j. pšenica, raž, jačmeň, ovos, špalda, kamut) a výrobky z nich
Vajcia a výrobky z nich - Tagy
- Dezerty