Bratislavské pliecko (130g), kolienka, kyslé uhorky
Ingrediencie:
Bravčové pliecko
Tuk
Cibuľa
Paradajkový pretlak
Koreňová zelenina
Hrášok
Uhorka
Kyslá smotana
Citrón
Mlieko
Hladká múka
Maslo
Vývar
Soľ
Citrónová šťava
Postup:
Pliecko umyjeme, osušíme, osolíme a zo všetkých strán prudko opečieme na rozohriatom tuku. Na tuku po opekaní speníme cibuľu pokrájanú nadrobno, pridáme pretlak a opečené pliecko podlejeme vriacim vývarom a pod pokrievkou dusíme domäkka. Mäkké mäso vyberieme a pred podávaním pokrájame na plátky, šťavu vydusíme na tuk, zaprášime múkou, zalejeme vlažným vývarom a mliekom, dobre rozmiešame a varíme. Medzitým očistenú koreňovú zeleninu a uhorky pokrájame na tenké rezance a so zeleným hráškom na masle udusíme domäkka. Uvarenú omáčku pretrieme cez husté cedidlo, pridáme rozšľahanú kyslú smotanu a udusenú zeleninu, dochutíme citrónovou šťavou a krátko povaríme.
Tabuľka dát
- Alergény
- Mlieko a výrobky z neho, vrátane laktózy
Obilniny obsahujúce lepok (t.j. pšenica, raž, jačmeň, ovos, špalda, kamut) a výrobky z nich - Tagy
- Bravčové