Slovenčina
Objednávky nad 25€ - doprava ZADARMO!

Bratislavské pliecko (130g), kolienka, kyslé uhorky

3,50 €
S DPH
Množstvo

Ingrediencie: 

Bravčové pliecko 

Tuk 

Cibuľa 

Paradajkový pretlak 

Koreňová zelenina 

Hrášok 

Uhorka 

Kyslá smotana 

Citrón 

Mlieko 

Hladká múka 

Maslo 

Vývar 

Soľ 

Citrónová šťava 

Postup: 

Pliecko umyjeme, osušíme, osolíme a zo všetkých strán prudko opečieme na rozohriatom tuku. Na tuku po opekaní speníme cibuľu pokrájanú nadrobno, pridáme pretlak a opečené pliecko podlejeme vriacim vývarom a pod pokrievkou dusíme domäkka. Mäkké mäso vyberieme a pred podávaním pokrájame na plátky, šťavu vydusíme na tuk, zaprášime múkou, zalejeme vlažným vývarom a mliekom, dobre rozmiešame a varíme. Medzitým očistenú koreňovú zeleninu a uhorky pokrájame na tenké rezance a so zeleným hráškom na masle udusíme domäkka. Uvarenú omáčku pretrieme cez husté cedidlo, pridáme rozšľahanú kyslú smotanu a udusenú zeleninu, dochutíme citrónovou šťavou a krátko povaríme. 

 

9995 položky

Tabuľka dát

Alergény
Mlieko a výrobky z neho, vrátane laktózy
Obilniny obsahujúce lepok (t.j. pšenica, raž, jačmeň, ovos, špalda, kamut) a výrobky z nich
Tagy
Bravčové