Hŕstková polievka, chlieb
Ingrediencie:
Hrstka zmes strukovín
Mrkva
Zemiaky
Zeler
Cibuľa
Cesnak
Olej
Hladká múka
Mletá červená paprika
Soľ
Mleté čierne korenie
Sušený majorán
Párky
Petržlenová vňať
Postup:
Strukoviny namočíme na noc do studenej vody. Vodu zlejeme a vysypeme do hrnca, zalejeme studenou vodou, pridáme na kúsky pokrájanú očistenú mrkvu, zemiaky, kúsok zeleru, zelerovú a petržlenovú vňať (ja som použila domácu mrazenú), jednu očistenú cibuľu a varíme do mäkka. Po uvarení pridáme soľ, mleté čierne korenie a zápražku. Zápražka: na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, zaprášime múkou, trochu popražíme a pridáme na kúsky pokrájaný cesnak, popražíme iba krátko, aby cesnak nezhorel. Odstavíme a zamiešame mletú červenú papriku. Zalejeme studenou vodou a za stáleho miešania necháme zovrieť. Vlejeme do polievky a pridáme na kúsky pokrájané 4 kusy diétnych párkov podľa chuti. Necháme prevrieť, dochutíme podravkou a odstavíme.
Tabuľka dát
- Alergény
- Obilniny obsahujúce lepok (t.j. pšenica, raž, jačmeň, ovos, špalda, kamut) a výrobky z nich
Zeler a výrobky z neho - Tagy
- Polievky