Francúzska cibuľová polievka
Ingrediencie:
Cibuľa
Hladká múka
Masť
Kryštálový cukor
Vývar
Olej
Čierne korenie
Soľ
Postup:
Všetku cibuľu si nakrájame na polcentimetrové kolieska a len polovicu z nej vložíme do rozpálenej masti. Cibuľu pravidelne miešame, aby sa nám rozpadla na kolieska a smažíme do zlatohneda. Keď je cibuľa zlatohnedá, až sa začína pripekať, pridáme k nej druhú polovicu cibule. To nám spôsobí to, že v polievke budeme mať 2 rôzne chutné konzistencie cibule. Keď cibuľa zmäkne, pridáme do nej kryštálový cukor a necháme rozpustiť. Potom k cibuli pridáme hladkú múku a poriadne zamiešame. Keď nám múka pohltí väčšinu maste, prilejeme tretinu slepačieho vývaru, aby cibuľa neprihorela. Keď sa nám v hrnci vytvorí z toho všetkého masa, prilejeme zvyšok slepačieho vývaru, okoreníme, osolíme a necháme vrieť cca 20 minút.
Tabuľka dát
- Alergény
- Mlieko a výrobky z neho, vrátane laktózy
Obilniny obsahujúce lepok (t.j. pšenica, raž, jačmeň, ovos, špalda, kamut) a výrobky z nich - Tagy
- Polievky