Polievka Boršč, chlieb
Ingrediencie:
Hovädzie mäso
Voda
Bobkový list
Cesnak
Mleté čierne korenie
Červená repa
Paradajka
Cibuľa
Zeler
Mrkva
Petržlen
Maslo
Paradajkový pretlak
Biela kapusta
Zemiaky
Kyslá smotana
Ocot
Soľ
Celé čierne korenie
Postup:
Mäso umyjeme, nakrájame na kocky a dáme variť do zľahka osolenej vody cca na 1 hodinu domäkka. Cviklu ošúpeme, nakrájame na malé kocky alebo nastrúhame a uvaríme domäkka. Koreňovú zeleninu (mrkvu, zeler, petržlen) spolu s cibuľou a kapustou nakrájame na menšie kúsky. Paradajky narežeme do kríža, zalejeme vriacou vodou a olúpeme. Následne ich zbavíme semienok a nakrájame na kocky. Na masle orestujeme cibuľu a pridáme aj nakrájanú koreňovú zeleninu. Pridáme paradajkový pretlak a paradajky. Zalejeme vývarom a privedieme k varu. Pridáme kapustu, cviklu spolu s vývarom, zemiaky a mäso. Dochutíme soľou, korením, octom a necháme variť cca hodinu. Podávame s kyslou smotanou.
Tabuľka dát
- Alergény
- Mlieko a výrobky z neho, vrátane laktózy
Oxid siričitý a siričitany v koncentráciách vyšších ako 10 mg/kg alebo 10 mg/l vyjadrené ako SO2
Zeler a výrobky z neho - Tagy
- Polievky