Zeleninová polievka s mrveničkou
1,00 €
S DPH
Ingrediencie:
Hrášok
Mrkva
Cibuľa
Maslo
Soľ
Polohrubá múka
Vajce
Vývar
Postup:
Mladý hrášok vylúpeme zo strukov. Očistíme karotku a nakrájame na tenké kolieska. Na masle na strednom plameni orestujeme nasekanú cibuľu, pridáme hrášok s karotkou a soľ. Restujeme spolu, kým karotka nezmäkne. Zalejeme vývarom a varíme asi 10 minút. Medzitým si z 1 vajca a 100 gramov múky spravíme tuhší bochníček na mrveničku. Cesto nastrúhame na hrubom strúhadle na dosku, alebo môžeme rovno do vriacej polievky. Mrveničku necháme v polievke chvíľku povariť a podávame.
9995 položky
Tabuľka dát
- Alergény
- Obilniny obsahujúce lepok (t.j. pšenica, raž, jačmeň, ovos, špalda, kamut) a výrobky z nich
- Tagy
- Polievky