Minestrone polievka
Ingrediencie:
Zeler
Mrkva
Cibuľa
Zemiaky
Biela fazuľa
Hrášok
Cuketa
Cesnak
Pór
Paradajky
Kapusta ( biela)
Olej
Soľ
Čierne korenie
Postup:
Bielu fazuľu namočíme na noc do vody. Druhý deň ju necháme variť vo vode, v ktorej boli namočené. Po uvarení odstavíme a vodu nevylievame.V hrnci rozpálime olej a osmažíme na ňom cibuľu a mrkvu pokrájanú na väčšie kúsky.Pridáme zemiaky pokrájané na tenké plátky a krátko ich orestujeme. Po chvíli pridáme na kolieska nakrájaný pór a plátky cesnaku.Zeleninovú zmes podlejeme vodou z fazule, ktorá nám pomôže so zahustením. Pridáme na pásiky nakrájanú kapustu, kocky cukety, pokrájaný stonkový zeler, sparené a olúpané paradajky a varíme.Prihodíme fazuľu aj so zvyškom vody. Podľa potreby prilievame vlažnú vodu. Hrášok môžeme pridať ku koncu varenia. Odoberieme trochu polievky a rozmixujeme ju tyčovým mixérom. Vzniknutý krém vrátime späť k pôvodnej polievke, ktorá sa nám tým zahustí.Podľa chuti pridáme soľ, korenie a olej.
Tabuľka dát
- Alergény
- Mlieko a výrobky z neho, vrátane laktózy
- Tagy
- Polievky