Kapustová polievka s údeným, chlieb
Ingrediencie:
Kyslá kapusta
Zemiaky
Klobása
Cibuľa
Kyslá smotana
Hladká múka
Rasca celá
Mletá červená paprika
Mleté čierne korenie
Soľ
Olej
Postup:
Cibuľu pokrájame na drobno a pridáme do hrnca s rozohriatym olejom a podusíme kým cibuľa nebude dosklovita. V polovici dusenia pridáme rascu a mletú papriku. Premiešame a pridáme trochu studenej vody . Zemiaky umyjeme nakrájame na kocky pridáme do hrnca a dobre zamiešame. Kapustu scedímepoprípade prepláchneme ak je príliš kyslá. Pokrájame ju na menšie kúsky a pridáme ju k zemiakom. Ochutíme soľou a korením prilejeme studenú vodu a premiešame. Varíme kým všetko nezmäkne. V druhom hrnci rpzpálime olej, pridáme múku a pripravíme zápražku. Vlejeme do hrnca s polievkou a premiešame. Klobásu nakrájame a dáme na panvicu na ktorej ju zľahka opečieme. Pridáme do polievky a krátko povaríme. Nakoniec pridáme na vrch kyslú smotanu.
Tabuľka dát
- Alergény
- Mlieko a výrobky z neho, vrátane laktózy
Obilniny obsahujúce lepok (t.j. pšenica, raž, jačmeň, ovos, špalda, kamut) a výrobky z nich - Tagy
- Polievky